Hjärt- och lungräddning

HLR – HJÄRTSTARTARE – FÖRSTA HJÄLPEN

Plötsligt hjärtstopp är en vanlig dödsorsak. Av de tusentals hjärtstopp som sker utanför sjukhus räddas ett fåtal och det borde vara fler. Om alla som drabbas av hjärtstopp får snabb HLR och om hjärtstartare ansluts inom ca. 3 minuter kan upp till 70% av dem räddas till livet.   I din organisation, ditt företag, i föreningen, hemma eller i grannskapet borde det finnas kunskap och färdigheter att agera snabbt om någon får hjärtstopp eller när andningen slutar för en medarbetare, föreningsmedlem, familjemedlem eller en granne – Vi kan bidra till att skapa kunskaper men framförallt färdigheter att agera snabbt och rätt – Utbildning i HLR och Första hjälpen.

HLR-kurs är en livsviktig och inte särskilt kostsam investering. Vi erbjuder utbildning i hjärt-lungräddning. På er arbetsplats, förening eller i ert grannskap. Duktiga instruktörer, modern utrustning och aktionslärande pedagogik skapar färdigheter som kan rädda liv.

Olyckor händer på både arbetsplatsen, i föreningen, i hemmet och i grannskapet. Om olyckan är framme är det en hel del man kan göra i väntan på ambulans. Läs om Kedjan som räddar liv Kanske till och med livsavgörande handlingar. Med ganska enkla metoder kan man göra skillnad. Vi erbjuder som komplement till HLR också Första hjälpenutbildning

Föreningar beställer genom RF-SISU Sjuhärad 

Genom samarbete med RF-SISU Sjuhärad är det möjligt för idrottsföreningar i Sjuhäradsbygden att finansiera  våra kurser genom dem. Tag gärna kontakt med oss för att informera dig om vad vi kan göra och dialog om tidpunkt för utbildning. För beställning tar du kontakt med din föreningskonsulent på RF-SISU sjuhärad Epost: fornamn.
efternamn@rfsisu.se 

Om du representerar en förening på någon annan ort kan du vända dig till ditt lokala RF-SISU-kontor och fråga om kursen kan bli en RF-SISU-aktivitet.

Certifierade instruktörer skapar kunskap och färdigheter

Våra instruktörer är certifierade av HLR-rådet. Självklart har de därför de kunskaper som krävs för kvalitet i HLR- lärandet. Dessutom är de certifierade i Aktionslärande pedagogik. Kombinationen skapar utbildningar som växelvis utvecklar kunskaper och förmågor  - handling och reflektion. En kurs som trots sitt allvar också blir lustfylld och framför allt främjar både kunskap och färdigheter.

Läs vidare i dessa länkar:

Företag och organisationer i offentlig sektor
HLR i föreningar
HLR hemma eller i grannskapet
Behöver du mer information kontakta oss:

Vi berättar gärna mer om vad vi kan åstadkomma i ert företag, förening eller grannskap, med HLR. Självklart är vi också öppna för era idéer om hur vi kan samarbeta med just er. Skriv några rader på kontaktsidan så återkopplar vi snabbt.

Image